petak, 19. srpnja 2024.

dva Splita

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zupanija/split/damir-pilic-o-napadu-na-gay-turiste-istina-ja-split-je-i-dalje-zadrta-balkanska-selendra-u-kojoj-tuku-i-pljuju-goste-1405184?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1i3o7JUK7h7cNRaeGEEsgt8OGgvHq-qZA5eCEcTvbhunJ4SaToMJqqqUU_aem_z-xMsYuf0idoy-FbR6kA3Q

Sramota je da se bilo koga napada i tuče, a posebno kad se to radi iz mržnje. One koji su to radili treba pronaći i kazniti. No, nemojte misliti da se to može dogoditi samo nekome tko je gay ili turist.

U parku poviše plaže Bačvice je nekidan krkanica huškala dobermana na ljude, pa i na mene. Točno gdje je dječje igralište pušta i huška psa na ljude. Sve je prijavljeno Policiji, no ta gđa i dalje radi isto. Kad netko nastrada, bit će: kako to? 

Devedesetih sam na Ovčicama doživjela da mi krkanice prijete da će mi staviti bombu usta. Itd
To je onaj sramotni dio Splita.

Danas sam grubo pala pri izlazu iz mora. Usna mi je otečena. Fala Bogu ništa nije slomljeno ni ruke ni noge ni kičma ni lubanja ni nos ni zubi. Stavljam hladne obloge, pa ide ka boljem. Meni nepoznata starija žena mi je prišla i pitala trebam li pomoć i hoće li zvati hitnu. Nije trebalo, ali zahvalila sam joj od ♥️. To je onaj pitomi, dobri, ljudski Split. I ima ga, na čemu sam zahvalna. Nisu svi ljudi u Splitu mrzitelji, rasisti, nacisti, homofobi. Dapače. Čitavo mnoštvo diše drugačije i ne mrzi nikoga. Jadnici mrze. Bit će bolji kad obrazovanje i kućni odgoj budu bolji.


Nema komentara:

Šufit